Aalborg Friskole

HISTORIE

Aalborg Friskole opstod i 1981 som et alternativ til de store folkeskoler. Ikke ud fra et specifikt ideologisk eller religiøst tilhørsforhold, men ud fra et ønske om at anskue børnene som hele mennesker, ikke blot som elever, og at skabe en tryg og overskuelig skole.

Skolen startede på initiativ af en gruppe forældre – først i Nørresundby og fra 1985 på den nuværende placering på Sohngårdsholmsvej. Siden starten har vi holdt fast i vores udgangspunkt om at være en overskuelig skole med plads alle og med et stærkt engagement fra både skole og hjem.

Aalborg Friskole er en Lilleskole

Fra starten i 1981 har Aalborg Friskole været en del af Lilleskolernes Sammenslutning, som i dag rummer 55 frie grundskoler som deler værdier og skolepædagogiske traditioner.


Skolen agerer under Friskoleloven. Med skolen ønsker vi, at hjælpe børnene til at begribe og forstå samfundet i bredformat, og til at forholde disse erkendelser til egne holdninger og erfaringer. Aalborg Friskole er en dynamisk skole, med en åben debat – også i børnehøjde

Læs mere om Lilleskolerne her

Hvordan arbejder vi?

Undervisningen på Aalborg Friskole lever op til forventningerne i Undervisningsministeriets Fælles mål og gør eleverne klar til Folkeskolernes afgangsprøve, men med frihed til at indfri målene på vores egen måde.

Der er undervisningsplaner – rammeplaner – for hver enkelt klasse og for aktiviteter der går på tværs af klasser.

Fagene “Billedkunst” og “Håndværk og design” er samlet i “Håndens fag”. Fagområdet “Hjemkundskab” afvikles på blokdage, emneuger og på årlige skolerejser. 

Gennem emneundervisning og tværfaglige dage, får børnene en bred indføring i livsanskuelser, men vi underviser ikke i separat Kristendomskundskab.

Verden er i konstant forandring, og vi tilstræber at følge med i og komme med gode bud på skolens svar på den fremtid børnene skal være voksne i. Børneyoga og mindfulness figurer fx. som som et element på skolen , fordi vi oplever, at det bidrager til elevernes trivsel og koncentration.

Har du spørgsmål til indmeldelse af dit barn, så hjælper vi gerne – giv os et kald på tlf. 98 14 70 33